Kaunis kesäpäivä

lauantai 16. tammikuuta 2021

Terveisiä Taavetista

 16.1.2021  




Pakkanen lauhtuu. Illalla talon mittari näytti kahdeksaatoista astetta ja nyt aamulla lukema on kaksikymmentä.

Kaksi tiikerintaljaa -käsikirjoituksen toinen kirjoituskerta on edistynyt sivulle 271. Koko käsikirjoituksen sivumäärä on 316. Uutta tekstiä tulee vanhan sijaan, osan entistä korjailen ja muokkaan ja väärän juonen jäljelläolevia tekstejä poistan roskiin.

Toissapäivänä aloin lukea ääneen George Eliotin kirjaa Mylly joen rannalla. Olen saanut sen joululahjaksi vuonna 1971. Luulen, että olen lukenut sen siihen aikaan, mutta en muista siitä mitään. Kahtena iltapäivänä ja alkuillasta olemme lukeneet sata sivua. Henkilöitä teoksessa on lukuisia ja näiden puheet, ulkomuoto ja luonnekuvat piirtyvät selkeinä esiin. Nais- ja tyttöasia on esissä. Varsinkin repliikit ovat hyviä ja luontevia. Niistä voi ottaa mallia, jos haluaa tai vertailla omien tuotostensa rinnalla.

Helena kutoo ja piirtää kuunnellessaan.


17.1.2021

Puut huurtuvat, kun ilma lämpenee. Neljätoista astetta oli vielä, kun teimme aamukävelyn. Yksi potkukelkkailija oli liikkeellä. Hän kaipasi sunnuntaiaamun lehteään, jonka joku muu oli tarvinnut ja ottanut mukaansa. Harmillista. Pururadan luona tarkastelimme latukoneen jälkiä. Hiihtäjä sivakoi latua pitkin. Päivä oli sarastamassa.


18.1.2021

Luen siis ääneen George Eliotin kirjaa Mylly joen rannalla. Toista kirjaa ääneen tänä vuonna. Eilen pääsimme sen puoliväliin. Hyvä kirja, hyvää, nautittavaa tekstiä ja naisen kirjoittama, tosin miehen nimellä. Nainen toimi jalkapalloerotuomarina illan miesten Ligue-pelissä, Stéphanie Frappart. Hänet näkee tuomaroimassa aina silloin tällöin. Toissavuonna hän tuomitsi UEFA:n Super Cupin. Vain parhaat jalkapallotuomarit hyväksytään näihin vaativiin otteluihin. Tyylikäs tuomari kentällä. Hän pitää kiinni erotuomarin koskemattomuudesta. Bibiana Steinhaus on ollut päätuomarina Bundesliigassa., miesten otteluissa. Valioliigassa rajamiehenä on ollut nainen, ainakin viime vuonna ja tänä vuonna olemme nähneet La Liigassa myös naisen rajamiehenä. Pitäisikö sanoa henkilö?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti