Kaunis kesäpäivä

sunnuntai 13. joulukuuta 2020

Terveisiä Taavetista

 13.12.2020  




Hyvää kolmatta adventtia. Teimme yhdessä aamulenkin Linnalantietä edestakaisin. Kävimme katsomassa valoja. Osuuspankin kello näytti kahtakymmentä yli seitsemää, kun kävelimme tien toista puolta ohi. Siihen mennessä oli tullut vastaan yksi auto ja yksi lenkkeilijä heijastinvaljaissa. Meillä oli myös heijastimet. Mies talutti koiraa Kanuunan ohi. Koiralla oli valo pannassa. Huomasimme, että pajan ikkunaluukut oli suljettu. Ne ovat varmaan siten talven yli. Kunnantalossa oli sisällä aulassa pieni kuusi ja iso pihakuusi tien vieressä oli koristeltu valoin. Kerrostalojen parvekkeilla ja ikkunoissa Linnalantien kahden puolen oli jouluvaloja ja niitä näkyi lisää siellä täällä ympäristössä puitten katveessa, kun olimme ohittaneet koulukeskuksen ja paloaseman. Kuljimme liikenneympyrään asti ennen kuin palasimme. Oli tunnelmallista, hiljaista ja rauhallista.


 14.12.2020

Menossa on kuudes päivä, jona työstän toista kirjoituskertaa Kaksi tiikerintaljaa -käsikirjoitusta. Olen päässyt siinä sivulle kolmekymmentä. Sivuja on kaikkiaan 320.

Helena laittoi julki Repe(7) -postauksen. Kun Helena liittää jonkin kuvan tekstiin, lähetän tekstinosan hänelle sähköpostina ja hän kokoaa sen blogiin. Kuva voi olla valokuva tai skannaus piirroksesta tai tietokoneohjelmalla työstetty juttu. Erilaiset tietokoneohjelmat poikkeavat toisistaan ja vaativat uutta opettelua. Ne ovat mielenkiintoisia ja mielikuvitusta hersyttäviä. Niillä voi toteuttaa kaikenlaista kivaa.

Ulkona on vielä pimeää. Lähdemme kohta viemään viimeisen paketin asiahenkilöpostiin. Joulutervehdykset kulkevat maan kolkasta toiseen. Rahtarit ja jakajat ovat jouluhenkilöstön asialla.


 15.12.2020

Kello tulee yhdeksän. Päivä on valkenemassa. Siirryin juuri Kaksi tiikerintaljaa -käsikirjoituksesta päivittämään Terveisiä Taavetista -postausta. Tiikerit jäi odottamaan ja murahtelemaan sivulle 46. Tekstiä on nyt kaikkiaan 321 sivua.

Kävin välillä tamppaamassa mattoja ulkona. Meillä on ollut kaksi mattorullaa parvekkeella tyhjän panttina, mutta nyt saatamme päästä niistä eroon. Samalla taidamme menettää kahdenistuttavan nahkasohvamme. Nuoret sisustavat ensimmäisiä kotejaan, etsivät netistä onko kukaan luopumassa omista, vanhoista kalusteistaan ja kun me ilmoitimme, että täältä saa sohvan, se ilahdutti mukavasti.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti