Kaunis kesäpäivä

maanantai 7. joulukuuta 2020

Terveisiä Taavetista

 7.12.2020  




Ensimmäiset jouluiset paketit lähtivät. Olimme liikkeellä ennen kahdeksaa, ensin kaupassa ja sen jälkeen ärrälle. Puolikas kuu saattoi meitä. Etelässä ruskon keskellä loisti Venus. Siinä vaiheessa, kun odotimme ärrän aukeamista rusko oli levinnyt kuin siveltimellä vedettynä matalana väriloistona pitkälti taivaanrantaa.

Ensimmäinen kesä ja syksy Taavetissa, taavettilaisena on takana. Talvi edessä tai ainakin odotuksessa. Vuodenkiertoa Taavetin näköalapaikalta.

Luen kolmatta päivää Kaksi tiikerintaljaa -käsikirjoitusta. Arvioin, että huomenna saan käytyä sen läpi. Tutkin eilen kalenterista milloin tämä tarina sai alkunsa: Se oli tänä vuonna, keväällä, maaliskuun yhdeksästoista, enteellisesti Minna Canthin päivä, joka on liputuspäivä, ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa suomalaisen naisen kunniaksi. Kirjoitin Tiikereitä yli neljä kuukautta, melkein joka päivä ja joka päivä vähän ja tämä ensimmäinen kirjoituskerta päättyi heinäkuun 28. päivä. Sen jälkeen käsikirjoitus on levännyt ja odottanut, että keräisin voimia kohdatakseni sen, sen haasteen.

 8.12.2020

Etsin kalenteria. Almanakka löytyy. Olemme hommanneet sen jo. Almanakassa historia havisee. Sieltä löytyy tietoa pienessä paketissa. Se on hieno painotuote. Almanakasta näkee jopa tähtitaivaan tapahtumat. Etsin pientä taskukalenteria, johon merkitä luetut kirjat ja miten edistyn jossain kirjoituksessa. Olen etsinyt sitä molemmista Taavetin ruokakaupoista ja ärrältä, mutta ei. Tiedän, että saan hankittua sen netin kautta tilaamalla tai voin tehdä bussimatkan Lappeenrantaan, mutta molemmat vaihtoehdot tuntuvat huvittavilta, ei, naurettavilta. Kun palvelut vähenevät. Tähän pitäisi keksiä sopiva jatko? Kun palvelut vähenevät, väki vähenee. Kun palvelut vähenevät, tyytymättömyys kasvaa. Kun palvelut vähenevät, korvikkeet löytyvät.

Olimme jälleen aamulla aikaisin liikkeellä. Yksi paketti lähti, kauppaostokset ja sen jälkeen Helena teki mutkan Antikvariaatti Punapartaan. Seisoin ulkona odottaen ja katselin valkenevaa päivää. Kuu oli pienentynyt hieman. Rusko oli maltillisempi kuin eilen. Venus katosi vähitellen kirkastuvan taivaan sineen.


9.12.2020

Tyydyn Almanakkaan. Teen lilliputtimerkintöjä Huomautuksia -sarakkeeseen, jollainen on jokaisen päivän kohdalla sivussa. Tyhjän sarakeosan pituus on viisi senttimetriä. Siihen pitää upottaa päivän muistiinpanot. Tietenkin tietokoneella on pitemmät tarinat.

Eilen iltapäivällä sain luettua loppuun Kaksi tiikerintaljaa -käsikirjoituksen. Tänä aamuna talletin sen tämän päivämäärän lisätunnuksella, suljin tiedoston ja otin Kaksi tiikerintaljaa uudelleen auki. Poistin reilun sivun verran käsikirjoituksen lopusta. Tallensin. Seuraava vaihe on, että alan käydä tekstiä läpi alusta alkaen. Virtaviivaistan ja parantelen. Lisään ja poistan.

Aamulla talon mittari näytti yhdeksää ja puolta astetta pakkasta. Nyt kaksi tuntia myöhemmin ilma on lämmennyt kaksi astetta. Kohta lähdemme viemään seuraavan joulupaketin postiin, asiamiespostiin, asiahenkilöpostiin ärrälle ja samalla teemme aamulenkin ja haemme kauppaostokset.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti