Kaunis kesäpäivä

tiistai 22. joulukuuta 2020

Terveisiä Taavetista

 22.12.2020  




 Jos löytyisi tietokoneliimaa, kiinnittäisin rastin blogin hallinnan komentoon: Älä tilastoi omia käyntejä blogissa. Nyt rasti ei pysy tai se pysyy kännyköissä ja applen laitteissa, mutta läppäreissä ei, vaikka niissä on viimeisin windows 10 -käyttöjärjestelmä. Muistelen windows xp: tä. Jos voisi, valitsisin sen. Käyttökokemusten perusteella.

Viikonlopun jalkapallovaihtelun jälkeen palasimme eilen lukutuokioksi sohvalle. Viiden tunnin tovi. Katkelma isällistä kommenttia Proustin Guermantesin tie 1 -kirjasta, sivulta 188: ”...vaikka ryhtyisitkin kirjailijaksi. Sillä näenhän minä, ettet sinä muutakaan tule tekemään. Kyllä sitäkin voi pitää kunniakkaana elämänurana, vaikkei se minusta parhaalta ratkaisulta tuntunutkaan...” ja sama kirja ja sivu fiktiivisen Marcelin mietteitä: ”...muuta syntynyt kuin tyhjä arkki, vailla kirjoituksen piirtoakaan, vääjäämätön kuin se pakollinen kortti jonka tietyissä peleissä aina...”

Eilen olimme kaupassa sekä aamulla heti, että myöhemmin päivällä. Totesimme, että muutkin ovat liikkeellä. Joulu teettää kiirettä. Kiireestä rauhaan.


 23.12.2020

Joulun jännitysnäytelmässä sataa viime hetken lumi. Sääennusteiden perusteella oli toiveissa, että aamulla maa olisi valkoinen ja olihan se. Säähaltia ripotteli lahjapussistaan lumen hohtavia höytyviä maan piiriin. Pientä pakkasta.

Varhain kauppa-asioilla. Torilla oli useita kojuja. Vilkkaampi keskiviikko kuin yleensä.

Kaksi tiikerintaljaa -käsikirjoituksen toinen kirjoituskerta on menossa sivulla 132. Käsikirjoituksen koko pituus on 323 sivua. Muutoksia on edessä ja tulossa. Joudun miettimään myös juonellisia seikkoja, en pelkkää tekstimuotoa. Arvioin, että minulla kuluu tässä toisessa kirjoitusrupeamassa joulukuu loppuun ja tammikuu.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti